Före och efterbilder inredningsuppdrag
Här visar jag några av de uppdrag jag har fått förtroendet att genomföra. Dessa kunder har också gett mig tillåtelse att publicera bilderna på mina sociala medier. Det är inte alla som känner sig bekväma med det och det har vi stor respekt för naturligtvis. Det är alltså upp till var och en huruvida man vill visa upp sitt privata hem på webben eller inte. 

Uterum - ett extra vardagsrum på sommaren

Min kund önskade hjälp med att fixa till uterummet till något som skulle kunna användas som ett extra vardagsrum på sommaren. Önskemålet var att få ordentligt med plats för familj och vänner, och för att kunna lägga sig med en filt och en god bok en regnig sommarkväll.  Jag lämnade förslag på tre olika stilar och färgsättningar och de föll för det här klassiskt rena och fräscha! Färgskalan vitt, grått, svart och beige lyfts upp med hjälp av gröna växter och små mässingsdetaljer. Snygga ljuslyktor och en härlig taklampa ser till att det blir extra mysigt när mörkret faller. En stor härlig matta ökar mysfaktorn och så är det gosigt varmt om fötterna. (Matplats och befintliga fåtöljer flyttades ut till altandäcket, och det utrymmet ska familjen ta tag i nästa sommar). Mannen i huset ska dessutom olja in trädäcket med en mörkare brun kulör så snart han hinner. Det kommer att bli ursnyggt!

Renoverat kök

Det här lilla köket behövde en liten uppfräshning, och min kund önskade sig ett ljust kök som skulle harmoniera med kakel, köksbänkar och golv. Omlackering av köksluckorna och nya tapeter var önskemålet. Valet föll tillslut på klassiskt vita skåpluckor med mässingshandtag. Harmonierar fint med både bänkskivor, golv och kakel. Ljust och fräsht men ändå varmt. Mässingsdetaljerna är både moderna och klassiska som jag tycker passar jättebra i det här lite äldre köket. Grönt var en favoritfärg och jag hittade den här underbara tapetetn från Boråstapeter som heter Nocturne 6335. Naturvit botten med handmålade gröna blad. Dessutom rönnbär som också plockar upp lite värme. Visst blev det ett härligt sommarkök!

Välkomnande hall

Familjen som gav mig uppdraget hade ganska nyligen köpt sin villa. En charmig liten trävilla från tidigt 50-tal med tidstypisk arkitektur. Delar av villan var renoverad men hallen var i princip i originalskick förutom golven. Familjens önskemål var att få en luftig, praktisk och välkomnande hall/entré.

Efter vårt första möte och en intervju om önskemålen, landade jag i tre olika moodboards som jag presenterade. Efter några omarbetningar var vi överens om både tapet, panel, nya dörrar och möbler. Panel på väggarna var ett tidigt önskemål från familjen, då de har en liten fyrbent lurvig herre i familjen. När han kommer in från sina promenader händer det att han ruskar av sig det våta i pälsen och matte och husse tyckte det skulle vara smidigt att kunna torka av väggarna med en trasa. Naturligtvis -jag håller med till 100%. Det gäller att tänka praktiskt också, särskilt i en hall.

Familjen gillade varma färger, och för att få en fin helhet på entréplan valde jag färger som harmonierade med både köket och vardagsummet. Jag valde också att förstärka den klassiska svenska stilen, både i färg och form. Duktiga hantverkare bytte dörrar, snickrade panelen och monterade ett vackert elementskydd för att dölja det trista elementet. 

I hallen finns en inbyggd garderob där kläder och skor kan stuvas undan. Dörrarna målades vita och nya mässingsknoppar monterades. Tack vare den  befintliga garderoben behövdes varken hatthylla eller skoställ, och en vacker tamburmajor beställdes i stället. Den fyller sin funktion, men framförallt är det en tidlös och vacker möbel.

Mysigt vardagsrum för umgänge och vila

Den här familjen önskade sig ett mysigt och varmt vardagsrum för umgänge och vila. Familjen hade bestämt sig för att tapetsera om och köpa nya möbler, men var osäkra på både färgsättning och stil. Ett drömuppdrag för en inredare! När man eftersträvar värme, är det naturligt att välja den varma färgskalan och idag vågar man sig på lite mer färg än för ett par år sedan. Vitt och fräscht är verkligen vitt och fräscht, men den riktiga värmen får man från varma nyanser, textilier och växter. Dessutom blir det mer personligt om man vågar ta ut svängarna lite. Här föreslog jag en klassisk stil med nyanser i grönt, mörkbrunt och natur. Till det mässingsdetaljer, sammet och gröna växter. Tapeten är Boråstapeters Linen, en vacker tapet med struktur och textil känsla. 

Jag försöker alltid att ta tillvara på befintliga möbler och inredningsdetaljer, dels för att det inte ska behöva bli så onödigt dyrt, men också för att det finns ett värde i begagnade möbler och prylar. Här har familjen valt att betsa om vardagsrumsbordet, då det passade i stil och form, likaså behöll man mattan som fungerade färgmässigt. Vi har diskuterat en större matta, och det ska köpas in så snart rätt matta hittas. Belysning är otroligt viktigt när man inreder. Man får lov att tänka både funktion och mys. Ofta har vi alldeles för få belysningspunkter. I det här vardagsrummet har vi placerat både lampor, ljusstakar och växtbelysning strategiskt så att man under mörka kvällar lyser upp hela rummet utan att för den skull förstöra mysfaktorn.